Код оферта: -1219817

Виетнам и Камбоджа – в сърцето на Индокитай
Екскурзия от София, 18 дни / 17 нощувки

Цена от 5337 лв.
СамолетСамолет
Виетнам и Камбоджа – в сърцето на Индокитай
Програма на екскурзията
Запитване

Програма на екскурзията

Виетнам и Камбоджа – в сърцето на Индокитай

 

Ханой – Сапа – Нин Бин - Ха Лонг-Хой Ан-Хуе – Хо Ши Мин – Пном Пен – Сием Реап

 

 

18 дни/17 нощувки

 

 

Ден 1: Пристигане в Ханой

Пристигане в Ханой. Посрещане и трансфер до хотел. Свободно време за почивка.

 

Ден 2: Ханой – Лао Кай (B)

Сутринта ще започне Вашата обиколка на Ханой. Турът ще започне с посещение на пл. Бадин, където се намира и мавзоляета на Хо Ши Мин. Следва Храма на литературата, построен през 1070 г. от Император Лай Тан Тонг, който го е посветил на учените и писателите; Всъщност Храмът на литературата се счита за първият университе във Виетнам. След това ще се отправите към стария квартал на Ханой, където ще се докоснете до автентичната виенамска атмосфера. Ще спрете за обяд в традиционен виетнамски ресторант. След това Вашето пътешествие ще продължи по улиците на Ханой, като ще имате възможност да видите и другите известни забележителности на града. Трансфер до гарата за нощен влак до Сапа. Нощувка във влака.

 

Ден 3: Лао Кай – Сапа (B)

Сутринта пристигане в Лао Кай. Посрешане на гарата. По пътя към Сапа ще посетите местни селца, където различни етнически малцинства от Виетнам предлагат своята продукция. Следобедът е свободен за самостоятелня разходка в град Сапа.

Нощувка в Сапа [Сутринта закуска в местен ресторант в Лао Кай].

 

Ден 4: Сапа – Ханой (B)

Сутринта ще отпътувате за И Лин Хо, като по време на живописното пътуване ще достигнете до долината Муонг Хоа, заобиколена от буйни терасовидни оризища (септември - октомври) с възможност за почивки и снимки преди да се отправите към към селцето Та Ван. Връщане в Сапа с автомобил. Около 15:00 ч. ще се качите на автобус до Ханой. Пристигане в Ханой вечерта ок. 20:00, настаняване и нощувка

 

Ден 5: Ханой – Нин Бин (B)

Обяд в Там Кок (на собствени разноски). Следобед ще се отправите към пещерата Донг, на 4 км. от Там Кок. Връщане в хотела и нощувка.

 

Ден 6: Нин Бин - Халонг (B, L, D)

Закуска. Трансфер до популярния залив Халонг, докъдето се пътува около 3 часа през областта на делтата на Червената река в Северен Виетнам. Пристига в залива Халонг, където ще се качите борда на реставрирана дървена джонка с платна сред стотиците островчета в Залива Ха Лонг за еднодневен круиз в залива. Халонг е едно от най-забележителните природни чудеса в света, което наподобява географско произведение на изкуството с хиляди варовикови островчета, извисяващи се живописно от чистите изумрудени води. Тази силно концентрирана на карстови острови зона, световно известна със забележителния си пейзаж от пещери и пещерички, е включена в списъка на ЮНЕСКО. По време на разходката ще се насладите на спокойствието и красотата на изумителните гледки от борда на традиционната джонка. Плъзгайки се по кристално чистите води на залива, ще се потопите в едно от най-великолепните природни чудеса на Далечния Изток. Ще видите миниатюрните островчета, осеяни със скални сводове, отвесни скали, безчет белопясъчни плажове и закътани заливчета. Подобно на скулптури на анимационни герои, тези варовикови острови имат чудати имена: Ароматна пръчица, Каменно куче и Биещите се пилета (символ на Халонг). Спирка за разглеждане на най-красивата пещера – Тиен Кунг. Обяд с морска храна. След обяд ще хвърлите котва в залива Ха Лонг.

Нощувка на борда на джонката в Залива Ха Лонг. [Закуска, Обяд, Вечеря]

 

Ден 7: Халонг – Ханой- Хой Ан (B)

Закуска на корабчето. Трансфер до летището в Ханой за полет Ханой-Да Нанг. Пристигане в Да Нанг, посрещане и трансфер до Хой Ан. Настаняване и нощувка.

 

Ден 8: Хой Ан – Тра Куе (B, L)

След закуска ще отпътувате за селцете Тра Куе, където ще имате възможност да се запознаете с живота и ежедневието наместните фермери. След разходката ще спрете за обяд, като ще имате възможност да наблюдавете как се приготвят традиционни виетнамски ястия.

 

Следобед ще направите разходка до стария град на Хой Ан, известен като архитектурен и културен център, чаровно градче, разположено на двата бряга на р. Ту Бон: Китайският храм, 400 годишният Японският покрит мост, множество сгради с уникален архитектурен стил с китайско, японско или виетнамско влияние, древните къщи на търговци, оживения крайбрежен пазар, работилницата за фенери

 

Ден 9: Хой Ан – Хуе (B)

След закуска ще се отправите към Хуе – древната императосрска столица за повече от 140 години, подслонил древни храмове и множество императорски сгради. Пътят преминава през прохода Хай Ван, откъдето се разкрива невероятна гледка към крайбрежието. След пристигането в Хуе ще започне Вашата обиколка с лодка по река Хуонг, известна като „ароматната река“ заради приятните цветни ухания, които се носят във въздуха. Ще посетите пагодата Тиен Му, дом на много младежи, които искат да се отдадат на монашеския живот. След това ще продължите към изящната гробница на император Мин Манг. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 10: Хуе – Хо Ши Мин (B)

Закуска. Свободно време. Следобед посещение на Стария императорски град, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин. Предстои Ви да се насладите на множеството дворци, храмове, кули, библиотека и музей; - Двореца на император Ту Дук, известен като най-дълго управлявалия в разкош Император на Виетнам.

 

Трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка

 

Ден 11: Хо Ши Мин – тунелите Ку Чи (B)

Закуска. Следва посещение на тунелите Ку Чи. Тунелите са изкопани в земята от виетнамските партизани и са се превърнали в бази по времена войната за независимост от Франция, впоследстиве и за Виетнамската война. Тунелите са с дължина над 200 км. и по време на войните са имали оборудвани спални помещения, лазарети, класни стаи, дори и малък киносалон.

Връщане в Хо Ши Мин. Следва обиколка на Сайгон (Хо Ши Мин) – най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. Ще имате възможност да посетите катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г. в сърцето на гр. Сайгон; сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил; пагодата „Вин Нием” и Двореца на обединението. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града, където френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде.

 

Ден 12: Хо Ши Мин – делтата на Меконг (B, L)

Закуска. Отпътуване за делтата на Меконг. При пристигането си ще започне вашата разходка с лодка по каналите на реката. Ще посетите местна къща, където ще ви сервират чай и домашни плодове. Пътуването ви ще продължи по тесните канали, като ще имате и обяд. След обяд ще посетите семейна работилница за производство на кокосови бонбони. Отпътуване за Хо Ши Мин.

 

 

Ден 13: Хо Ши Мин (B)

След закуска ще се отправите към реката Хау, където ще се качите на лодкаи ще имате възможност да посетите прочутия плаващ пазар Кай Ранг. Насладете се на пъстрата палитра от стоки, които местните земеделци и фермери продават на пазара. Връщане в Хо Ши Мин. Свободно време и нощувка

 

Ден 14: Хо Ши Мин – Пном Пен (B)

Закуска. Трансфер до автогарата за пътуване с автобус Хо Ши Мин – Пном Пен. Пристигане в Пном Пен, посрещане и трансфер до хотела.

 

Почивка и нощувка.

 

Ден 15: Пном Пен – Сием Реап (B)

Закуска. Oбзорна обиколка на столицата на Камбоджа. По време на обиколката ще посетите Националния музей, Сребърната пагода с изумрудения Буда, Кралския дворец.

Следобед пътуване от Пном Пен до Сием Реап. Пристигане в Сием Реап, изходен пункт за посещение на древните храмове Ангкор. Този изумителен комплекс е построен мецду 9 и 13 век, дълбоко в кабоджанската джунгла и заема площ повече от 90 кв. км. В комплекса са пръснати градове, обградени с каменни зидове, храмове, скулптори, водни канали и водохранилища. Посрещане и трансфер до хотела.

 

Ден 16: Сием Реап – Комплексът Ангкор (B)

Закуска. Започваме да се запознаваме с древния град, като влизаме в храмовия комплекс Ангкор през Южната порта. Продължаваме с руините в Бейон, Бафоун, Фимеанакас, Императорския дворец, терасата на слоновете и терасата на крал Лепер. Следобяд посещение на великолепния Ангкор Ват с неговата необикновена архитектура и ба-релефи. Денят завършва с грандиозната гледка на залеза над храмовия комплекс.

Нощувка в Сием Реап. [Закуска]

 

Ден 17: Сием Реап (B, L)

Закуска. Днес ще се отправите на едно пътешествие с най-типичното превозно средство в региона – Тук тук. Ще посетите едно от местните селца, къдет ще се запознаете с бита и културата на местните жители. След това ще продължите към местния пазар – ноеписуема смесица от цветове и звуци. Следва обяд в традиционен кхмерски ресторант. Връщане в хотела. Свободно време и нощувка.

 

Ден 18: Сием Реап - отпътуване

 

 

Предлагаме и разнообразни индивидуални програми в цяла Югоизточна Азия.

 

Препоръчваме удължаване на тура преди неговото начало или след приключването му до Лаос, Мианмар и Тайланд!

 

 

ЦЕНА НА ТУРА, на човек в лева при мин. 2 пътуващи:

 

Вариант с хотели – стандарт 3*

Двойна/Туин легло – 5337 лв.

 

Вариант с хотели – сюпериор 4*

Двойна/Туин легло – 5692 лв.

 

Вариант с хотели – делукс 5*

Двойна/Туин легло – 6825 лв.

 

Намаления и доплащания:

По запитване.


В цената се включва:

Международни полети София – Ханой; Хо Ши Мин София
Настаняване в двойна/туин стая.
Храненията, упоменати в програмата (B – закуска; L – обяд; D – вечеря)
Местни Английско-говорящи екскурзоводи.
Екскурзии и трансфери по програмата с климатизирани превозни средства.
Входни такси.
Круизи с корабчета.
Вътрешни полети Да Нанг - Хо Ши Мин и Ханой-Хюе;
Нощен влак Ханой – Сапа;
Трансфери и транспорт, както е упоменато в програмата.
Медицинска застраховка с покритие 25 000 евро;

 

Цената не включва:

Такси и издаване на виза за Виетнам.
Напики към храненията.
Лични разходи (за пране, телефон, напитки, бакшиши и др.)
Туристическа застраховка.
Всякакви други услуги, неспоменати по-горе.

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

Цените на самолетните билети подлежат на промяна.
За свободните дни се предлагат турове, на място, при запитване, срещу допълнително заплащане.
Гарантирано провеждане на тура при мин. 2 пътуващи.
По желание пътуването Хо Ши Мин – Пном Пен и Пном Пен – Сием Реап може да се осъществи с полето. Цена 569 лв. (подлежи на препотвърждение към момента на резервацията)

ВАЖНО!!! Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетниите билети включени в цената за целия маршрут с включени летищни такси, чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж до 7 кг: 1533 лв. на човек (към 08.01.2020). При разлика в цената към момента на резервацията агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.75 BGN. При промяна във валутния курс агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет.

Препоръчваме сключване и на застраховка „Отмяна на пътуване“

 

Забележка: „Полония БГ” ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 80 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.

Запитване

Име*
Имейл*
Телефон*
Дата на тръгване
Предпочитания за хотела
Допълнителни изисквания / уточнения
Цена на човек
5337 лв.
Имена по паспорт (на латиница) на турист 1
Имена по паспорт (на латиница) на турист 2
Имена по паспорт (на латиница) на турист 3
Имена по паспорт (на латиница) на турист 4
Имена по паспорт (на латиница) на турист 5
Имена по паспорт (на латиница) на турист 6
Имена по паспорт (на латиница) на турист 7
Имена по паспорт (на латиница) на турист 8
Имена по паспорт (на латиница) на турист 9

Начин на плащане

x
Съгласен съм с условията на сайта!
Общи условия | Политика за поверителност
x
Желая да се абонирам за бюлетина с нови предложения на Полония.БГ
Цена от:
5337 лв.
x
OK
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!