Код оферта: -1265117

Кенийска одисея до бреговете на Mомбаса
Екскурзия от София, 8 дни / 7 нощувки

Цена от 5466 лв.
СамолетСамолет
Кенийска одисея до бреговете на Mомбаса
Програма на екскурзията
Запитване

Програма на екскурзията

Кенийска одисея до бреговете на Mомбаса

 

Сафари в Кения

 

Гарантирани групови турове при мин. 2 участника с присъединяване към сборни групи!

Дни на отпътуване: всяка събота

 

8 дни/7 нощувки

 

Тази сафари програма започва в Найроби и завършва на брега на възхитителния Индийски океан. Това сафари обхваща четири извънредно различни области на дивата природа: Езерата на Голямата рифтова долината, просторните равнини на Мара и вълнистите хълмове на Тсаво са чудесно начало за незабравимо сафари и почивка на брега на океана.

 

Ден 1 Найроби

Пристигане в Найроби. Посрещане и трансфер до хотел Саова Стенли (the Sarova Stanley hotel). Следобед – свободно време.

Нощувка в хотел Eka Hotel Nairobi, на база нощувка/закуска (ВВ).

 

Ден 2 Найроби – Национален резерват Масай Мара

Напускате Найроби след закуска. Пътувате към плодородните Кенийски хълмове и по протежение на скалната стена по Голямата рифтова долината, по път, построен от Италиански военопленници по време на Втората Световна Война. Огледайте се за прекрания параклис, построен от тях в подножието на скалата. Минавате покрай внушителната наземна сателитна станция Лонгонот, по пътя през Долината към Нарок, а след това пътувате през акри пшеница и ечемик, преди да стигнете до Масай Мара точно навреме за обяд. След обяда и кратка почивка – следобедно сафари и връщане в хотела по залез.

Нощувка в Кийкорок Лодж (Keekorok Lodge) на база пълен пансион (FB).

 

Кийкорок Лодж (Keekorok Lodge)

Ловна хижа Кийкорок отваря през 1965 и се намира в южния край на Национален резерват Масай Мара, приблизително на 280 километра от Найроби. Разположена е на пътя на годишната миграция и е първата хижа, построена в Мара. В разгара на миграцията, Кийкорок е заобиколен от огромна маса животни и няма никаква нужда да се ходи на сафари, за да бъдат наблюдавани. Чарът на Кийкорок се крие в щедрото използване на местни строителни материали: варовик, кедрово дърво и други материали,типични за мястото са използвани за оформянето на стаите и общите части.

От лоджа тръгва 300 метрова стръмна пътека, която криволияи през малка горичка по протежение на брега на реката и свършва до малък бар. Барът е надвесен над  язовир, в който мести хипопотами и други животни често почиват.

 

Ден 3 Национален резерват Масай Мара

Ранно сутрешно и следобедно сафари.

Нощувка в Кийкорок Лодж (Keekorok Lodge) на база пълен пансион (FB).

 

Ден 4 Масай Мара – Езерото Накуру

След като напуснете Масай Мара след закуска ще пътувате през хлебницата на Кения, където хиляди акри пшеница и ечемик разнообразяват пейзажа по пътя ви на север към Нарок, районен център на тази част на Масайланд. Пътувате през обширните равнини на Долината Рифт, като внимавате да не изпуснете от поглед стадата жирафи и газели, докато се изкачвате по пътя в скалите Мау, преди да пристигнете в хижата на Езерото Накуру за обяд.  Водите тук често са обагрени в трептящо фламингово розово от хилядите прекрасни птици, накацали по бреговете на езерото. След обяда – следобедно сафари в Национален Парк Накуру, преди да се върнете на езерото Накуру за нощувка.

Нощувка в Лейк Накуру Лодж (Lake Nakuru Lodge) на база пълен пансион (FB).

 

Лейк Накуру Лодж (Lake Nakuru Lodge)

Лейк Накуру Лодж е разположена в сърцето на един от най-гъсто населените Национални Паркове във влажните зони на Кения (Рамсар). Паркът Рамсар се намира само на два часа спокойно шофиране от Найроби, през красиви гористи хълмове и покрай многобройни езера. В покрайнините на шумния и оживен пазарен град Накуру се намира един наистина забележителен национален парк, който е придобил световна слава. Бели и черни хипопотами „наемат” този 188 кв.км изцяло ограден парк – и са внимателно опазвани като видове и популации. Сега популацията им наброява 50 и продължава да се увеличава. Друга рядка забележителност са жирафите Ротшилд, а в парка се намират и значително количество бизони, леопарди, зебри, антилопи и лъвове. Хижата Lake Nakuru Lodge се намира с югоизточната екологична ниша на парка, откъдето се открива внушителна панорама на езерото и многобройното фламинго, с което езерото е известно. Сочни зелени градини обграждат хижата и виличките наоколо. Хотелът предлага добър избор от допълнителни услуги и вечерни забавления.

 

Ден 5 Езерото Накуру – Национален Парк Амбосели

След ранн закуска, напускате езерото Накуру и се отправяте към Найроби, а след това на юг към Амбосели. Обяд по пътя. Следобедно сафари, което триключва на залез слънце. Настаняване в хотел.

Нощувка в Амбосели Серена Лодж (Amboseli Serena Lodge) на база пълен пансион (FB).

 

Ден 6 Национален Парк Амбосели – Национален Парк Западно Тсаво

Ранна закуска и потегляме на Изток, през ефектният поток лава Шетани, напомнящ за изригванията и течащата течна лава по склоновете на близките хълмове Чиулу през последните три столетия. Криволичещ път сред трънаци и акациеви дървета ни отвежда в Национален Парк Тсаво, чиито две части (Източен и Западен), заедно представляват най-големия парк на Кения.  По пътя се забелязват животни, особено дълговрати антилопи геренук. Обяд в хотел Килагуни Лодж (Kilaguni Lodge), след което сафари в парка и посещение на изворите Мзима. Връщане в хотела по залез.

Нощувка в Килагуни Серена Лодж (Kilaguni Serena Lodge) на база пълен пансион (FB).

 

Ден 7           Западен Тсаво - резерват Таита Хилс

След закуска се насладете на сутрешно сафари из Резерват за диви животни Таита Хилс. Обяд в хотела. Отпътуване за Национален Парк Източен Тсаво. Сафари по пътя. Настаняване в хотела на залез слънце.

Нощувка в Сарова Солт Лик Лодж (Sarova Salt Lick Lodge) на база пълен пансион (FB).

 

Ден 8           Таита Хилс – Момбаса

След закуска – сафари. Обяд в хотела. Отпутуване за Момбаса. В късния следобяд – настаняване в хотел на брега на океана или трансфер до летището.

 

*****Край на тура*****

 

Това сафари е от поредицата турове, които предлагаме в нашето сафари-портфолио в Африка; всеки ваканционен пакет, включва внимателно избрани хотели, сафари лоджии или сафари лагери. При нас може да резервирате Вашето мечтано пътуване до Африка – сафари в в Кения и Танзания, почивка в Занзибар и Мозамбик, сафари и наблюдение на горили в Уганда и Руанда, турове и сафарита в ЮАР, Ботсвана, Намибия, Замбия, Зимбабве и Етиопия. Ако този тур не отговарят на Вашите изисквания, ние ще се радваме да направим индивидуален тур с маршрут, който в най-голяма степен да удовлетворява Вашите специфични изисквания.

 

Това сафари можем да Ви предложим и като индивидуална програма. Препоръчваме и удължение по програмата с плажна ваканция в Момбаса и Занзибар. За повече информация, моля да се свържете с нас!

 

Цена за пътуване със сафари автомобил 4х4 с други туристи - Мин 2 туриста (за 1 турист на запитване)

 

От 03.01.2019 до 28.02.2019: 5731 лв.

От 01.03.2019 до 31.03.2019: 5645 лв.

От 01.04.2019 до 25.06.2019: 5466 лв.

От 26.06.2019 до 31.10.2019: 5989 лв.

От 01.11.2019 до 15.12.2019: 5709 лв.

 

Великденско доплащане : US$ 60.00 на човек/нощувка


Забележки

Цените на вътрешните полети, летищните такси или парко таксите могат да бъдат променяни без предварително уведомяване. Такава промяна е извън нашия контрол и ще бъдете своевременно уведомявани за всяко повишение на съответните цени или такси.

 

Информация за пътуващите

Пътниците трябва да носят само меки сакове по време на сафари.

Това е програма за гарантирани пътувания и е възможно други клиенти да се присъединяват или напускат по всяко време, в зависимост от техните собствени програми.

 

Цената включва:

Полети София-Найроби; Момбаса-София с прикачване (за повече информация, вижте по-долу)
Посрещане на летището, асистанс, тансфер летище-хотел-летище в Найроби и съдействие при настаняване;
1 нощувка на база нощувка и закуска в хотел в Найроби;
6 нощувки на база пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) в лоджии в националните паркове по програмата;
Сафари с професионални англоговорящи шофьори-водачи съгласно програмата и по 1/2 л. вода на човек на ден по време на сафарито;
Входни такси за националните паркове и резервати държавни данъци и такси;
Членство в Flying Doctor’s Society of Africa – бонус от „Полония БГ” (за повече подробности погледнете по-долу)

 

Цената не включва:

Други хранения, освен описаните в програмата
Други услуги, освен описаните в програмата
Пране, телефон и други разходи от личен характер
Бакшиши, застраховки
Виза за Кения.

 

 

ВАЖНО!!! Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетниите билети включени в цената за целия маршрут с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг: 1581 лв. на човек (към 08.01.2020). При разлика в цената към момента на резервацията агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.75 BGN. При промяна във валутния курс агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:

Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Авансово плащане в размер на 70% от пакетната цена
Пълно плащане 91 дни преди начална дата на пътуване
Цветно копие на паспортите на всички пътуващи по e-mail или в оригинал в офиса и 2 цветни снимки

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Всички цени се заплащат в лева по курс продава на Райфайзенбанк България в деня на плащане.
Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата категория.
Туровете в програмата подлежат на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.

 

Като клиент на „Полония БГ” Вие стaвате автоматично член на Flying Doctor’s Society of Africa по време на цялата продължителност на сафарито в Кения и Танзания, покриващ спешна евакуация в рамките на Източна Африка. В случай на инцидент, внезапно заболяване или нещастен случай сред природата, безценно предимство е да се свържете с местни опитни лекари, които да извършат евакуация по най-бързия начин по въздух до най-близката и модерно оборудвана болница в Найроби. Тази услуга няма да Ви струва нищо допълнително.

За повече информация, моля посетете https://flydoc.org/. Индивидуалната медицинска застраховка не е включена в обхвата на това покритие!

 

Препоръчителни ваксини: против жълта треска, коремен тиф, тетанус, дифтерия и хапчета против малария.

 

Забележка: „Полония БГ” ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 80 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.

 

Запитване

Име*
Имейл*
Телефон*
Дата на тръгване
Предпочитания за хотела
Допълнителни изисквания / уточнения
Цена на човек
5466 лв.
Имена по паспорт (на латиница) на турист 1
Имена по паспорт (на латиница) на турист 2
Имена по паспорт (на латиница) на турист 3
Имена по паспорт (на латиница) на турист 4
Имена по паспорт (на латиница) на турист 5
Имена по паспорт (на латиница) на турист 6
Имена по паспорт (на латиница) на турист 7
Имена по паспорт (на латиница) на турист 8
Имена по паспорт (на латиница) на турист 9

Начин на плащане

x
Съгласен съм с условията на сайта!
Общи условия | Политика за поверителност
x
Желая да се абонирам за бюлетина с нови предложения на Полония.БГ
Цена от:
5466 лв.
x
OK
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!