Код оферта: -1108242

Приключение в Перу
Екскурзия от София, 13 дни / 12 нощувки

Цена от 5914 лв.
СамолетСамолет
Приключение в Перу
Програма на екскурзията
Запитване

Програма на екскурзията

Приключение в Перу

 

Лима, Паракас, Наска, Арекипа, Колка Каньон, Пуно, Куско и Мачу Пикчу

 

 

 

 

 

ГАРАНТИРАНИ ТУРОВЕ! ОТПЪТУВАНЕ: ЕЖЕДНЕВНО!

 

Период на провеждане: през цялата година.

 

13 дни / 12 нощувки

 

Ще имате възможност да откриете чудесата на Перу. С този тур ще направите автобусна обиколка през най-известните забележителности на южноамериканската държава - през неговото крайбрежие и планините, океанския бриз, тишината на пустинята и земята на инките.

 

 

 

Ден 1: Лима

Пристигане в Лима и посрещане на летището. Трансфер до хотела. Свободно време за почивка.

 

Ден 2: Лима /B/

Закуска. В следобедните часове ще направите разходка из улиците и площадите на Лима. Започвайки от Парка на любовта в Мирафлорес, с великолепна гледка към Тихия океан, след това ще се отправите към Huaca Pucllana, церемониален център на културата в Лима. По-късно ще посетите Сан Исидро, финансов център на града, както и ще посетите Huaca Huallamarca, древното светилище от епохата преди инките. След това ще посетите главния площад, където се намира Двореца на правителството и кметството, катедралата и манастира Св. Франциск, построен през ХVII век.

Нощувка вЛима.

 

 

Ден 3: Лима – Паракас – Наска /B/

Рано сутринта трансфер до автогарата, откъдето ще се качите на редовен автобус до Паракас. При пристигането в Паракас посрещане и трансфер до порта, откъдето ще започне обиколката на Балестовите острови. По пътя към островите ще имате възможност да видите и гигантската фигура „Свещникът”, маркирана в пясъка в стила на линиите на Наска. На островите ще можете да наблюдава морски лъвове, пеликани, пингвини и други морски птици. Трансфер до автогарата, откъдето ще отпътувате за  Наска. Пристигане и посрещане, трансфер до хотела. Нощувка в Наска.

 

Ден 4: Наска - Арекипа /B/

На сутринта ние ще отидете до местното летище, за да направите туристически полет над долината Наска, известна със своите загадъчни фигури – няколко, маймуна, колибри, кондор или паяк. Произхода им и до днес е неизвестен и много хора смятат, че е голям астрономически календар. След това ще имате време за за почивка и самостоятелни занимания. След обяд трансфер до автогарата и отпътуване за Арекипа. Пристигане в Арекипа през нощта. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка в Арекипа.

 

 

 

Ден 5: Арекипа /B/

Сутринта е свободна за самостоятелни занимания и почивка. Следобед Полудневен тур на „Белият град”, както наричат Арекипа, включващ посещение главния площад, катедралата, колониалния квартал, както и на манастира Санта Каталина, който бе затворена в продължение на почти 400 години и сега ни пленява със своите тесни проходи, площади и градини, вдъхновени от древните квартали на Севиля и Гранада.

 

Ден 6: Арекипа – Колка Каньон /B, L/

Сутринта ще поемете през долината Колка, като по пътя ще видите вулканите Чачани, Мисти и Пикчу Пикчу. Ще преминете и през удивителни резервати и необичайни селца. Ще спрете за обяд по пътя за лоджата. Следобед свободно време за почивка, както и възможност за посещение на минералните извори в района. Нощувка в долината Колка.

 

Ден 7: Колка Каньон – Пуно /D/

Посещение на наблюдаделната площадка Кръста на Кондорите (Cruz del Condor), където ще можете да се насладите на невероятна гледка към каньона Колка, който си проправя път през сухите планини, а в дъното му протича река Колка. Ще видите величествения полет на кондорите. Следва трансфер до Пуно. Нощувка в Пуно.

 

Ден 8: Пуно /B, L/

Целодневна екскурзия с лодка по езерото Титикака. Днес ще посетите остров Урос, който плува свободно из езерото и е направен от тръстиката тотора. Индианците Аймара строят къщите си върху тях, където живеят в племенни съюзи и още пазят обичаите на предците си.  Ще посетите и остров Такил, тесен остров с ширина от около 1 км. и дължина приблизително 7 м. Тук има много останки от древните инки, а хората все още носят традиционните си носии. Връщане в града в следобедните часове.

 

Ден 9: Пуно - Куско /B, L/

След закуска ще започне целодневния тур от Пуно до Куско (турът е без екскурзовод). По пътя ще посетите градчетата Андахуялилас и Пукара, руините Рачи и други останки от времето на инките. По пътя ще спрете за обяд в типичен местен ресторант (включен в цената). Пристигане в Куско, трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

 

Ден 10: Куско /B, L/

На сутринта ще се отправите към Саксауаман, огромна и внушителна крепост с колосални размери, заобиколена от красиви гледки. Нашето приключение към храмна на инките Qenqo, за да видите жертвен олтар, вграден вътре в скална пещера. Накрая ние ще пристигнете в Пука Пакура, откъдето ще можете да видите и Tambomachay, паметник на впечатляващите архитектурни постижения, считан от инките за един от стълбовете на Андите. Свободно време за самостоятелни разходку в Куско.

В следобедните часове ще направите ексклузивна обиколка на града - посещение на площада Сан Кристобал и пазара Сан Педро (тук ще се запознаете с местните вкусове и ще научите повече за продуктите, които се отглеждат в района). След това ще посетите храма Korikancha, чието име на местния диалект означава "Златния храм”. Ще посетите и църквата Санто Доминго и занаятчийския квартал Сан Блас. Ще се разходите по улица Румийок, която води до мястото, където е бил дворецът на инките, днес архиепископия. Ще продължите разходката до централния площад, за посещение на Катедралата, като ще се запознаете с нейните ценни и красиви колониални шедьоври. Нощувка в Куско.

 

Ден 11: Куско - Свещената долина /B, L/

Свещената долина на инките ви очаква. По пътя ще спрете в Awanacancha, малък комплекс, където се отглеждат лами и ще се запознаете с традиционни методи за боядисване на тъкани и текстил. По-късно ще посетите прочутия пазар Писак, като ще разполагате с достатъчно свободно време за покупка на сувенири.

 

Обяд в местен ресторант.

 

В следобедните часове, нашата обиколка продължава да Олантайтамбо, малък град, известен с местния колорит и населен още от времето на инките, където ще посетите главния храм, използван като крепост по време на съпротива на инките. Нощувка в Свещената долина на инките.

 

Ден 12: Свещената долина - Мачу Пикчу - Куско /B, L/

Днес от гарата ще започне Вашето пътуване с влак до едно от новите седем чудеса на света. Ще стигнете до Агуас Калиентес, където партньори ще Ви помогнат за качване в автобуса, за да отиде по криволичещия път до Мачу Пикчу, на фона на великолепна гледка към река Урубамба и нейния каньон. Изгубеният град на инките Мачу Пикчу, ще Ви удиви със своите тераси, церемониални светилища, стъпала и градски райони. Енергията е навсякъде около Вас. След екскурзоводката беседа ще имате време да разгледате крепостта и обяд в един от ресторантите в района. В уговорения час ще се отправите с влак обратно към Куско. Нощувка в Куско.

 

Ден 13: Куско - Лима /B/

Трансфер до летището за полет до Лима. Обратен полет към Европа.

 

Предлагаме и екскурзии до Перу с включен класически трекинг „Пътят на инките”. За повече информация, моля да се свържете с нас!

 

 

Цена на човек в лева, настанен в съответния тип помещение /SGL – единична стая, DBL – двойна стая, TRP – тройна стая) валидни до 15.12.2020:

 

Настаняване в хотели 3*:

DBL – двойна стая – 5914 лв.

TRP – тройна стая – 5828 лв.

SGL – единична стая – 7147 лв.

 

Настаняване в хотели 4*:

DBL – двойна стая – 6229 лв.

TRP – тройна стая – 6138 лв.

SGL – единична стая – 7907 лв.

 


Цената включва:

- полетите по програмата /вижте по-долу за допълнителна информация/

- 12 нощувки в хотели по програмата;

- Екскурзии с екскурзовод на английски език по програмата;

- Полет над долината Наска;

- Хранене съгласно програмата /B – закуска, L – обяд, D – вечеря/;

- Данъци;

- Входни такси;

- Такси за обслужване в хотелите;

 

Цената не включва:

- удължения по програмата

- разходи от личен характер

- Хранения извън посочените в програмата

- екстри, предлагани в хотелите

- бакшиши

- изходни държавни такси

- медицинска застраховка

- застраховка „Отмяна на пътуване“

 

ВАЖНО!!! Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетниите билети включени в цената за целия маршрут с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг: 1855 лв. на човек (към 08.01.2020). При разлика в цената към момента на резервацията агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.75 BGN. При промяна във валутния курс агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет.

 

 

Следните такси са включени в цената, но подлежат на промяна без предварително уведомление:

Colca Canyon Fee     USD    12,00 per person

Santa Catalina Monastery Arequipa USD    12,00 per person

Cathedral Lima         USD    4,00 per person

San Francisco Monastery Lima       USD    4,00 per person

Cusco tourist tax      USD    52,00 per person

Cathedral & Koricancha       USD    13,00 per person

Vistadome Ollanta/Aguas Calientes/Ollanta         USD    110,00 per person

Machu Picchu Entrance Fee  USD    48,00 per person

Aguas Calientes-Machu Picchu and vv shuttle bus USD    15,50 per person

Andahuaylillas, Racchi, Pucara       USD    8,50 per person

 

 

Допълнителни разходи:

Международна такса при напускане на Лима             $ 31.00 на човек (подлежи на препотвърждение)

По Ваше желание в началото или в края на програмата можем да Ви резервираме допълнителна нощувка със закуска в Лима. Цена в зависимост от категорията на хотела от $35 до $195 на човек, на вечер. Допълнително се заплаща и еднопосочен трансфер в размер на $33 на човек.

 

Общи условия:

Трансферите, включени в цената са калкулирани за двама и повече пътуващи. В случай, че пътува само един турист, ще се наложи доплащане за трансфер.

За всички трансфери и екскурзии са предвидени услугите на англоговорящ екскурзовод. Трансферите се осъществяват общо за туристите в различни хотели хотели.  

Забранено е внасянето на бутилки с вода или храна на Мачу Пикчу. В сучай че носите голяма раница (с обем над 20 л.), ще трябва да я оставите на съхранение на входа срещу допълнително заплащане от $ 1.00

В цените не са включени удължения по програмата, летищни такси, разходи от личен характер, екстри, предлагани в хотелите, бакшиши и изходни държавни такси.

 

 

Забележка: „Полония БГ” ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.

 

Запитване

Име*
Имейл*
Телефон*
Дата на тръгване
Предпочитания за хотела
Допълнителни изисквания / уточнения
Цена на човек
5914 лв.
Имена по паспорт (на латиница) на турист 1
Имена по паспорт (на латиница) на турист 2
Имена по паспорт (на латиница) на турист 3
Имена по паспорт (на латиница) на турист 4
Имена по паспорт (на латиница) на турист 5
Имена по паспорт (на латиница) на турист 6
Имена по паспорт (на латиница) на турист 7
Имена по паспорт (на латиница) на турист 8
Имена по паспорт (на латиница) на турист 9

Начин на плащане

x
Съгласен съм с условията на сайта!
Общи условия | Политика за поверителност
x
Желая да се абонирам за бюлетина с нови предложения на Полония.БГ
Цена от:
5914 лв.
x
OK
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!